Als persoon met HIV in België heb je te maken met alle problemen die daarmee gepaard gaan. U moet bijvoorbeeld dagelijks medicijnen innemen en oppassen dat u het virus niet op anderen overdraagt. U kunt echter een normaal leven leiden en deze website wil u alle informatie geven die u nodig hebt om te beginnen.

Tegenwoordig is HIV-positief zijn niet alleen beheersbaar, maar ook een manier van leven. Dankzij moderne therapieën kunnen HIV-positieve mensen een volkomen normaal leven leiden, zonder de typische symptomen die vroeger met de diagnose werden geassocieerd.

Mensen met hiv in België zijn gewend geraakt aan de dagelijkse routine van het innemen van medicijnen en het beheren van hun leven. Ondanks de stabiele omstandigheden blijft het virus actief en blijft het zich voortplanten. Daarom moet een aantal therapieën gedurende tientallen jaren van het leven worden gevolgd.

In België neemt het aantal mensen met hiv toe. Het aantal mensen met AIDS neemt af, maar het aantal gevallen van HIV-positieve mensen die een normaal leven leiden neemt toe. Dankzij moderne therapieën zijn er doeltreffende orale en injecteerbare geneesmiddelen beschikbaar om het virus te bestrijden.

Bijwerkingen van behandelingen en co-morbiditeiten

Nina – discriminatie van mensen met hiv

Met de steun van Gilead, MSD et ViiV et Innoviris.Brussels

Vergelijkbare berichten